Store planer – små arbeidsprosesser

av Marius Wallin

Suksess kommer først når man begynner å iverksette planen, når man konsekvent jobber for å nå målet. Det er flere utfordringen man kan møte i arbeidet mot målet, og en av det er følelsen av overveldelse, at fokuset ligger på den langen veien mot målet. Ved flere anledninger har jeg vært vitne til, men også følt det samme. En mulig forklaring er at fokuset ligger på alt som skal gjøres, alle de små og stor trinnene, og ikke hvorfor man er villig til å gjøre det / hva man oppnår. I tillegg kan det være lett å glemme at prosessen er en del av målet, eller som mange så fint sier; “Veien er målet”. Det å være bevisst dette gjør det lettere å holde seg til planen og arbeide målrettet med en god følelse. Det gjør det lettere å komme til mål uten å stoppe.

Jeg lærte i bøkene til Børge Ousland, Erling Kagge og Rune Gjeldnes at man kan ikke spise en elefant i en stor bit. Det er ikke mulig, eller som Arne Næss ville sagt det “Ingen ting er umulig, det er bare høyst usannsynlig”. På samme måte er det ikke mulig å ”spise” hele målet med en gang. Overskriften heter ”Store planer – små arbeidsprosesser”, og i det ligger det at vi bør ha høye mål, noe å strekke seg etter, men i tillegg må vi være klar over at det er de små stegene på vei til målet som får oss ditt. Om stegene er store eller små avhenger av målet og tilstanden man er i. Det viktigste er at man er på rett vei.

Et lite skritt fremover er fortsatt et lite skritt fremover, uansett om det går sakte.

Jeg hadde en kunde som nevnte: ”Ned 6-7 kg på 10 uker for meg som er SÅ stor er jo egentlig veldig dårlig”. Mitt svar var at 6-7 kg ned er fortsatt 6-7 kg. Alternativet kunnet være pluss 2 kg eller ingen endring i hele tatt. Nyt de små endringene og stegene på vei til målet. En dag er du der!

Har du noen andre tips eller måter du har løst dette på?

Drøm med meg, få inspirasjon og tips til utvikling samt nyttig kunnskap direkte til din mail

Comments

comments