Å leve trygt og stabilt uten risiko

av Marius Wallin

Å drømme innebærer risiko, usikkerhet og mengder av arbeid. Mange misunner mennesker som har oppnådd noe, men glemmer det som kreves for å komme dit. Kjente profiler har sagt at hadde de visste alt arbeidet som lå bak, så hadde de aldri startet, noe jeg tror mange kan si seg enig i. Her serverer jeg de fem beste grunnene for å la være og følge drømmen.

Fritid

Det å drømme er en ting, men det å følge drømmen er kanskje i motsatt ende av skalaen. Å drømme er behagelig, tilfredsstillende og det finnes ingen begrensninger. Det å følge drømmen krever planlegging, arbeid og store deler av din fritid. Det å la være å følge drømmen gir deg mer tid til å se favorittprogrammet på TV, mer tid til Facebook, Twitter og Instagram og mer tid til å gjøre ingen ting. Du vil kunne sove lenge og muligens bedre da du slipper å tenke på hva neste prosjekt skal være. Det er også svært behagelig å kunne våkne på morgenen uten å tenke jobb, jobb som du i starten ikke får betalt for.

Trygghet

Hvis du har en interesse for det å skape noe, så har du kanskje kjent på følelsen eller lyttet til den indre stemmen som sier at dette går ikke, det kan umulig gå bra og det er bedre å la være. Ved å la være så slipper du ydmykelsen hvis det skal gå dårlig og du lider ingen økonomisk risiko. Det trygge er det du kjenner til og det er viktig å ta vare på. Du vet hva du har, men ikke hva du får. Forutsigbarhet er viktig og derfor bør du la være å gjøre noe med din drøm.

Forbilde

Det finnes nok av dem som går rundt med et ønske om å leve drømmen sin, og et fåtall av dem igjen utsetter seg for disse fem punktene. Du kan unngå dette og samtidig lære barna dine om stabilitet, rutiner og forutsigbarhet. At det å holde seg til det trygge og vante gjør at man ikke utsetter seg for misunnelse eller det å feile. Det er viktig at man på et tidlig stadium forstår sine begrensninger, og vet hvor liten mulighet det er for å lykkes. Det er tross alt kun noen svært få som virkelig får det til, og det trenger ikke å være deg. Drøm smått og feil lite.

Ikke feile

Du har kanskje hørt om Thomas Edison sitt forsøk på å lage lyspæren? Han brukte flere 1000 forsøk på å få det til. Hadde han aldri prøvd så hadde han sluppet den følelsen av mislykkethet og det å feile. Ved å unngå å prøve så har du tett opp mot 100% sjanse for ikke å mislykkes. Det vil si du aldri kommer til å feile! Tenk å slippe å bruke mye energi på noe som kanskje ikke kommer til å fungere? Tenk hva annet du kan bruke all den tiden og energien på?

Misunnelse

Det er ingen ting som er mer irriterende enn andre mennesker som lykkes, og spesielt om du skulle fått det til selv. Tenk hva ”venner”, naboer og bekjente kan komme til å si om deg hvis du får til noe, eller at du prøver å gjøre noe nytt eller annerledes. Den misunnelsen slipper du når du nå velger det trygge, det vante og det andre har et forhold til. Det beste og viktigste er å leve ditt liv gjennom andres tanker, valg og meninger.

Jeg håper disse fem punktene setter det å drømme i perspektiv og gir gode argumenter for holde seg til det trygge. På den måten så vet du at slik du har det nå vil det alltid være. Hvem vet hva utvikling kan føre til? Ha en komfortsone som er godt innen for hva du kan oppnå og tenk på de fem punktene hvis du begynner å nærme deg grensen.

Drøm med meg, få inspirasjon og tips til utvikling samt nyttig kunnskap direkte til din mail