Tanntråd og vaner = sant?

av Marius Wallin

Å etablere en rutine kan ta tid, det krever handlingskraft og vilje. Vilje til å starte og vilje til å etablere rutinen. I lang tid har jeg visst at det å bruke tanntråden er viktig redskap for å holde tennene sunne. Et tiltak som tar maks to minutter. Sett i et dagsperspektiv er dette svært liten tid for å ivareta noe som er så viktig som tennene, for å forebygge tannplager og for å forhindre et stort økonomisk innhugg. Når uhellet først er ute så er det lett å angre, men fortsatt ikke for seint å forebygge videre plager.

Å etablere eller endre en vane kan ta tid, det krever handlingskraft og vilje. Vilje til å starte og vilje til å etablere og bygge videre på gode rutiner.

Jeg har mange ganger ”bestemt” meg for å starte med tanntråd, og gjort enkelte tiltak for å få dette til. Jeg har i perioder før tannlegebesøket benyttet tanntråd for å slippe å bekreftet det faktumet av at jeg ikke har gjort det jeg har blitt anbefalt. Det er mulig du kjenner deg igjen? Forskjellen frem til nå er at jeg siden siste gang jeg ”bestemte” meg, legg merke til siste gang, så har jeg ikke sluttet å benytte tanntråd. Det som er forskjellen denne gangen er at jeg følger en bestemt rutine. Til hver dag, til samme tid gjør jeg den lille forskjellen. Jeg planlegger i forkant når jeg ser det begynner å bli tomt for tanntråd, og jeg tar den med i toalettmappen på tur. For meg handler det om å planlegge, gjennomføre og kunne svare på ”hvorfor bruke dette minuttet på dette”.

Mer om etableringen av vaner og andre konkrete tips kommer i fremtidige artikler og i en PDF som omhandler vaner. Legg meg til i maillisten din så vil du få tilgang til denne pdfene så fort den er klar.

Drøm med meg, få inspirasjon og tips til utvikling samt nyttig kunnskap direkte til din mail

Comments

comments