Morgenrutiner på godt og vondt

av Marius Wallin

Gode morgenrutiner er viktig for å få en effektiv og produktiv start på dagen. Vi har alle kjent på ytterpunktene når vi starter dagen. Noen dager går alt på skinner, andre dager er det krevende bare å komme seg ut av sengen. Jeg leste nylig en artikkel i Huffigton post og Anthony Robbins, som tar for seg dette tema. Det er liten tvil om at en optimal start på dagen gir positive ringvirkninger gjennom hele dagen.

“Every morning I asked myself: If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today.” – Steve Jobs

Et spørsmål jeg har stilt meg flere ganger og som ledet til denne artikkelen. Det første jeg har hatt til vane å gjøre hver morgen er å sjekke mail eller Facebook. Jeg lurer på hva som har skjedd gjennom natten, hvem som har sendt meg mail, hvilke spennende nyheter som har kommet, om noen kunder ønsker å benytte seg av min ekspertise eller lurer på noe eller om jeg har fått flere likes på en artikkel eller et bilde.

Hva oppnår jeg ved å gjøre dette? Jeg får en følelse av å ha gjennomført noe, kan krysse av på to-do listen, tilfredsstille nysgjerrigheten og jeg bryter ikke med vanen som jeg på et eller annet tidspunkt etablerte. Det er interessant hva dette gjør med fokuset og starter jeg dagen med å fokusere på hva som er viktig for meg, jobben min og fremtiden?

Å legge til rette for utvikling er essensielt for vekst, men det finnes en rekke handlinger som på kort og lang sikt som generer mer per handling . Hvilken handling dette er for deg, er det kun du som kan svare på. Men spør deg selv, vil dette du gjør hver morgen føre til at du om x antall dager, uker eller år oppnår det du ønsker eller å gjøre de endringene du ønsker skal skje?

Jeg tror vi har kan lære mye av å stille oss selv spørsmål, være vår egen coach. Være nysgjerrig på hvorfor vi gjør det vi gjør, og om dette er i tråd med vår fremtidige visjon.

Hvordan ser din morgenrutine ut?

Drøm med meg, få inspirasjon og tips til utvikling samt nyttig kunnskap direkte til din mail

Comments

comments