• #Motivasjon

Glede som motivasjon

Å ha glede som en motivator er en kraftig drivkraft som kan påvirke våre handlinger og beslutninger på en positiv måte. Det er noe fortryllende med følelsen av glede som sprer seg gjennom kroppen når vi gjør noe vi virkelig elsker eller når vi oppnår et personlig mål. Det er som om glede fungerer som en indre belønningssystem, og det kan være en viktig faktor for å oppnå suksess og oppfyllelse i livet.

Når vi setter oss mål som gir oss glede, blir veien mot målet i seg selv en gledesfylt reise. Jeg husker en coaching session jeg hadde med en klient som delte sitt ønske om å lære å spille et musikkinstrument. Han sa at tanken på å kunne mestre et nytt instrument og skape vakker musikk ga ham en uforklarlig glede. Denne gleden ble drivkraften bak hans daglige innsats for å praktisere og forbedre seg. Det var ikke bare sluttresultatet som var viktig, men også selve prosessen med å lære og utvikle seg som brakte ham glede.

Glede som motivator kan også påvirke vår mentale velvære. Når vi gjør noe som gir oss glede, frigjøres serotonin og dopamin. Disse kjemikaliene bidrar til å redusere stressnivået, øke følelsen av lykke og forbedre vår generelle mentale helse. Det er som om glede fungerer som et naturlig antidepressivum som motiverer oss til å fortsette å forfølge det som gir oss glede.

I tillegg kan glede som motivator styrke våre mellommenneskelige forhold. Når vi gjør ting som gir oss glede, har vi en tendens til å utstråle positiv energi som tiltrekker seg andre. Dette skaper en dominoeffekt av positivitet, og det kan bidra til å styrke båndene med familie, venner og kolleger. Glede er smittsom, og når vi deler våre positive opplevelser med andre, skaper vi en atmosfære av samhørighet og fellesskap.

Det er også verdt å merke seg at å forfølge glede ikke nødvendigvis betyr å unngå utfordringer. Tvert imot kan utfordringer og motgang forsterke gleden. Å overvinne hindringer og mestre utfordringer gir økt tilfredshet og glede. Det er som om gleden forsterkes når den er oppnådd gjennom innsats og dedikasjon.

I hverdagen er det viktig å være bevisst på hva som virkelig gir oss glede, og hvordan vi kan inkorporere mer av det i livene våre. Dette kan innebære å sette tydelige mål, finne lidenskapene våre og skape tid til aktiviteter som virkelig lyser opp dagen vår. Det er en investering i vår egen lykke og velvære.

For å oppsummere er glede en mektig motivator som kan transformere våre liv på mange måter. Når vi lar glede være drivkraften bak våre handlinger, åpner vi opp for en verden av muligheter og opplevelser som kan berike livene våre på en dyp og meningsfull måte.

Så neste gang du setter deg et mål, spør deg selv: Hva gir meg glede, og hvordan kan jeg integrere denne gleden i reisen mot målet mitt? Svaret kan være nøkkelen til en mer tilfredsstillende og lykkeligere tilværelse.

En gledesrus
En magisk brus
Noe er bra
Du fikk et ja
Et vakkert smil
En god deal
Du er på topp
Pilene peker bare opp
Denne må jeg dele
Den vil det triste kvele
Glede er bra
Må mer ha