• #Vaner

Hva bruken av tanntråd har lært meg om vaner

Å etablere en rutine tar tid og krever handlingskraft og vilje. Det har lenge vært klart for meg at å bruke tanntråd er avgjørende for å opprettholde sunne tenner – en enkel innsats som tar kun to minutter.

Sett i et daglig perspektiv er dette en minimal tidsinvestering med stor betydning for tannhelsen og forebygging av økonomiske belastninger ved tannproblemer. Selv om uhellet er ute, er det ikke for sent å forebygge ytterligere plager.

Å etablere rutiner tar tid, handlingskraft, og vilje – til å starte og holde fast ved dem. Jeg har mange ganger "bestemt" meg for å begynne med tanntråd, gjort enkle forsøk før tannlegebesøk for å unngå bekreftelsen av at jeg ikke har fulgt anbefalingene.

Kanskje kjenner du deg igjen? Forskjellen denne gangen er at siden siste "beslutning" har jeg fortsatt å bruke tanntråd.

Den vesentlige endringen er at jeg nå følger en bestemt rutine. Daglig, på samme tid, tar jeg et lite skritt for å bedre tannhelsen. Jeg planlegger når det begynner å bli tomt for tanntråd, og jeg tar den med meg i toalettmappen når jeg er på tur. For meg handler det om planlegging, gjennomføring, og å kunne svare på spørsmålet: "Hvorfor bruke dette minuttet på dette?"