• #Mål

Lev trygt og ta ingen sjanser

Drømmen om suksess kan virke tiltrekkende, men veien dit er sjelden enkel. Mange glemmer de utfordrende stegene som kreves for å realisere drømmene sine. I denne artikkelen tar vi en ironisk tilnærming til fem viktige betraktninger før du kaster deg ut i jakten på drømmen.

Fra fritid til sikkerhet, rollemodeller til feil, og ikke minst misunnelse – la oss utforske disse aspektene for å gi deg et nytt perspektiv på det å følge drømmen

Det er lenge siden jeg skrev blogg om hva jeg tenker og hva refleksjoner jeg har. Når vi fikk barn var det mange tanker jeg hadde om oppdragelse, og livet generelt.

Nå har jeg igjen funnet tilbake til gnisten for å skrive og reflektere. Om det bare er for min egen del eller om du får inspirasjon. Hvis du får noe ut av denne, send meg gjerne en kommentar på LinkedIn, Twitter eller Facebook.

Å følge en drøm innebærer risiko, usikkerhet og mye arbeid. Mange misunner mennesker som har oppnådd noe, men glemmer hva som kreves for å komme dit.

Kjente personer har sagt at hvis de visste alt arbeidet som måtte gjøres, ville de aldri ha startet, noe jeg tror mange kan være enige i. Her presenterer jeg fem ting å tenke på før du forfølger drømmen din (på en ironisk måte).

Fritid

Å drømme er én ting, men å følge drømmen er kanskje på den motsatte enden av skalaen. Å drømme er komfortabelt, tilfredsstillende og det er ingen begrensninger. Å følge drømmen krever planlegging, arbeid og mye av fritiden din.

Hvis du lar det bli med drømmen får du mer tid til å se favoritt-TV-programmene dine, mer tid til Facebook, Twitter og Instagram, og mer tid til å gjøre ingenting.

Du kan sove lenge og kanskje bedre når du ikke trenger å tenke på hva det neste prosjektet skal være. Det er også veldig behagelig å våkne opp uten å måtte tenke på jobb, jobb som du lenge ikke får betalt for.

Sikkerhet

Hvis du har interesse for å skape noe, har du kanskje kjent følelsen eller hørt den indre stemmen som sier at dette fungerer ikke, det kan ikke fungere bra, og det er bedre å ikke prøve i det hele tatt.

Lytt til denne stemmen. Da unngår du ydmykelse hvis det går dårlig, og du pådrar deg ingen økonomisk risiko. Det trygge er det du kjenner, og det er viktig å ta vare på det. Du vet hva du har, men ikke hva du får.

Forutsigbarhet er viktig og den sikkerheten mister du om du følger drømmen din.

Rollemodell

Velger du å følge drømmen din blir du også en rollemodell for barna dine. Ikke bli denne personen! Lær barna dine om stabilitet, rutiner og forutsigbarhet.

Det er viktig at de forstår begrensningene på et tidlig stadium og vet hvor lite sannsynlig det er å lykkes. Tross alt er det bare veldig få som virkelig oppnår det å leve drømmen sin, og det trenger ikke å være deg. Drøm smått og feil lite.

Ikke ta feil

Du har kanskje hørt om Thomas Edisons forsøk på å lage glødelampen? Han brukte mer enn 1000 forsøk for å få det til. Hadde han aldri prøvd, ville han ha latt følelsen av fiasko og det å mislykkes vinne.

Ved å unngå å prøve har du 100% sjanse for ikke å mislykkes. Det vil si, du vil aldri mislykkes!

Hvorfor kaste bort tid og energi på noe som kanskje ikke fungerer? Forestill deg hva annet du kan bruke all den tiden og energien på?

Misunnelse

Det er ingenting som er mer irriterende enn andre mennesker som lykkes, spesielt hvis du selv skulle få det til. Tenk på hva "venner", naboer og bekjente kan si hvis du oppnår noe eller prøver å gjøre noe nytt eller annerledes.

Den misunnelsen slipper du når du nå velger det trygge, det som er kjent. Det beste og viktigste er å leve livet ditt gjennom andre menneskers tanker, valg og meninger.

Jeg håper disse fem punktene setter det i perspektiv og gir gode argumenter for å holde det trygt. På den måten vet du at måten du har det på nå, alltid vil være. Hvem vet hva utviklingen kan føre til? Ha en komfortsone som er godt innenfor det du kan oppnå, og tenk på de fem punktene hvis du nærmer deg grensen.