• #Vaner

Morgenrutiner - hvordan starte dagen?

Gode morgenrutiner er viktige for en effektiv og produktiv start på dagen. Vi kjenner alle til ytterpunktene når dagen begynner. I noen dager går alt på skinner, og det er vanskelig å komme seg ut av sengen til tider. Jeg leste nylig en artikkel i Huffington Post og Anthony Robbins som tar for seg dette temaet.

Det er liten tvil om at en optimal start på dagen gir positive ringvirkninger gjennom hele dagen.

"Hver morgen spurte jeg meg selv: Hvis i dag var den siste dagen i mitt liv, ville jeg gjøre det jeg skal gjøre i dag." - Steve Jobs

Dette er et spørsmål jeg har stilt meg selv flere ganger og som ledet til denne artikkelen. Det første jeg pleide å gjøre hver morgen, var å sjekke e-post eller Facebook.

Jeg lurte på hva som hadde skjedd gjennom natten, hvem som hadde sendt meg e-post, hvilke spennende nyheter som hadde kommet, om noen kunder ønsket å dra nytte av ekspertisen min eller lurte på noe, eller om jeg hadde fått flere likerklikk på en artikkel eller et bilde.

Hva oppnår jeg ved å gjøre dette? Jeg får en følelse av å ha gjort noe, kan sjekke to-do-listen, tilfredsstille nysgjerrigheten og bryter ikke vanen jeg etablerte på et tidspunkt. Det er interessant hva dette fokuserer på, og begynner jeg dagen med å fokusere på det som betyr noe for meg, jobben min og fremtiden?

Å sikte mot utvikling er avgjørende for vekst, men det er en rekke handlinger som på kort og lang sikt forårsaker mer per handling. Hvilken handling dette er for deg, er det bare du som kan svare på. Men spør deg selv, vil det du gjør hver morgen føre til at du gjør x antall dager, uker eller år for å oppnå det du vil, eller for å få de endringene du ønsker å skje?

Jeg tror vi kan lære mye av å stille oss selv spørsmål, være vår egen coach. Vær nysgjerrig på hvorfor vi gjør det vi gjør, og om dette er i tråd med vår fremtidsvisjon.

Hvordan ser din morgenrutine ut?